Benvolgudes famílies,

Avui ha passat una cosa a l'escola i els nens i nenes de primària han estat de públic per veure-ho.

Avui una mare ha entrat a l'escola i ha pegat una bufeta a un nen.

Avui una persona adulta ha perdut els papers i ha exercit la violència verbal i física amb un menor d'edat davant de nens. 

Avui la paraula "educar" ha perdut tot el seu sentit, perquè pegar no forma part de l'àmbit de l'educació malgrat el que molts progenitors creuen.

No volem ser alarmistes davant d'aquest fet però volem expressar la nostra tristesa i indignació. No sabem quina circumstància ni quin motiu ha portat a aquesta mare a fer una cosa així, podem pensar que les seves circumstàncies poden no ser fàcils, però ens sembla injustificable.

Tot el poble en va ple però ningú s'ha alarmat en excés, per què? Sabeu qui ha estat la víctima del maltractament? I si fos el vostre fill? Pot ser la vostra filla? És una criatura gran, de cinquè… pot ser que algú no la consideri d'aquí.. com que no es nascuda a Sils, no acaba de parlar la nostra llengua i té certs problemes d'adaptació… Algú el/la pot considerar que actua a vegades bruscament… 

 

 

 

[@more@]

Al nen a qui se li ha pegat és d'origen xinés, parla poc català i castellà, és forçut, es baralla sovint o fan que es baralli sovint… Però hem d'admetre que un adult li "doni una lliço?" per què es redreci, perquè havia tingut una baralla de pati d'escola amb un altre nen?

Se'l va insultar, se li va dir "p.. xino" o "xino de m…" o similar  i se li va donar una bufetada. Així de fàcil.

Als seus pares dir-los-hi que hi ha un sector de pares, de mares, de nens i nenes, que en absolut estem d'acord amb aquestes actituds i que ens sap molt de greu el que ha passat, que ens sembla inadmissible, que tenen tot el nostre recolzament i que ens consta que la Direcció de l'escola ja ha parlat amb la mare que ha perdut els estreps per resoldre el tema. Què sabem que se n'ha parlat a les aules també entre mestres i alumnes.

Que hi ha un sector de pares i els seus representants, l'AMPA, que no volem aquesta manera de fer i que no trobem educativa la violència, ni la discriminació de cap tipus. I demanem perdó en nom de qui sigui davant d'aquest fet.

Al CEIP Jacint Verdaguer sol·licitar-li que treballi més fermament, aprofitant aquest fet tant puntual i impactant per als nens/es, la convivència escolar, el respecte vers als altres i la no-violència.

Als agents d'assistència social i educació social de la zona que siguin més observadors amb algunes famílies que ho puguin necessitar per tal que les seves circumstàncies no arribin a ser tals que acabin afectan a llurs infants… Que ens ajudin a trobar xerrades, cursos, informació i tot el que calgui per recolzar a qui calgui dins i fora de l'escola.

A la resta una reflexió profunda sobre els fets i sobre el comportament que tenim tots plegats davant aquesta acció i d'altres de semblants: Hi ha diversos tipus de violència: la física, la verbal, la que induïm als nostres fills/es vers als altres perquè responguin davant les agressions enlloc de proposar el diàleg o altres tipus d'estratègies…

Us demanem seriosament que entreu en aquest enllaç:

 Save de Children: Campanya Corregir no és pegar

La Junta Directiva de l'AMPA

Anuncis