El dia 5 de desembre, a les 19:30 h., ens van convocar a l'IES de Santa Coloma de Farnés junt amb l'AMPA de l'Institut, l'AMPA de Riudarenes i els regidors de l'àrea d'educació de Sils, Santa Coloma de Farnés i Riudarenes. El tema a tractar era la saturació del nou institut i la construcció d'un nou institut en una nova zona: a Sils.

Aquí teniu diversos documents per informar-vos:

La nostra opinió com a AMPA es que l'Institut és fa necessari per diversos motius:

  • Per la saturació de l'IES de Santa Coloma que provoca dèficit en espai, dificulta les relacions socials i l'evolució de la tasca dels professionals de l'educació i l'adquisició dels continguts als joves que hi assisteixen

  • Per evitar el transport dels nois i nòies en autocar cada dia, en dos o quatre viatges, desde Sils i Riudarenes

  • Perquè així els joves no perden temps del seu estudi i del seu lleure en viatges o en dinar a l'IES per qüestions horàries, com a mínim 50' cada dia

  • Per raons dels objectius de l'associació: Perquè no es just que això sempre esdevingui a l'ensenyament públic, el qual ha de ser objecte de cura, perquè n'hem de voler el màxim en qualitat i en quantitat. L'ensenyament públic no té el doble finançament del qual gaudeix l'ensenyament concertat o privat (rep ajuts públics i el pagament de les quotes de les famílies que hi assisteixen voluntàriament).

  • Per nosaltres el nivell d'exigència en les instal·lacions, equipaments i equip educatiu dels centres públics ha de ser exactament el mateix perquè també estan finançats: Per tots i cadascún de nosaltres, per l'estat, pel govern, que formem i mantenim tots plegats i al qual podem demanar la seva responsabilitat per mantenir i arribar al nivell necessari que sabem i volem tenir i podem demanar com a ciutadants responsables, contribuents i usuaris. Perquè tots els joves tenen dret a una educació digna i perquè els educadors i els treballadors dels equips administratius i el menjador i altres cossos de la comunitat educativa tenen dret a poder-ho fer en les millors condicions possibles.

  • I, per què no, per pur "egoïsme", perquè l'Educació Secundària es el segon pas en el futur dels nens i nenes: primer fan Primària, després Secundària… Hi estem també implicats, tenim, els nens a pàrvuls, a cicle inicial, mitjà o superior, tard o d'hora els nanos hi arribaran, l'Institut és importantíssim en la seva formació, col·laborem-hi, ens convé. Què estigui bé el que ja tenim i que ens en construeixin un de nou.

Hi afegim una exigencia però i molt seriosa:

  • Que el temps d'estada a l'aulari provisional de barracons sigui l'imprescindible per la construcció de l'edifici. No ens agradaria veure que els nois i noies comencen i acaben tot el seu ensenyament secundari en barraques. Vist el que hem vist amb les promeses fetes amb la suposada nova escola de primària de Sils que encara no sabem ni on va… vistes les promeses de la Llar d'Infants… vistes les obres d'ampliació de l'escola Jacint Verdaguer de Sils que no sabem ni quan comencen…

L'institut de Santa Coloma no només rep joves de Sils i Riudarenes, evidentment hi assisteixen els de la pròpia ciutat i també els de Vilobí d'Onyar. Penseu en l'augment immediat de ciutadants que tenen ara mateix tots els nostres pobles, com pot acollir aquest centre contínuament alumnes comarcals? L'endèmica situació que pateixen totes les escoles a nivell de primària, irremeiablement l'està patint ja l'Institut que obre les portes als preadolescent i adolescents provinents d'elles.

No creiem que sigui just que les poblacions i ciutats mitjanes i petites de les comarques allunyades de les grans ciutats i infrastructures, que per sort o per desgràcia surten contínuament als telenotícies, estiguem desateses. Això no vol dir que no siguem solidaris amb els seus problemes, no ens malinterpreteu, ens referim a que no només els grans problemes passen als grans llocs, la diferència està en que afecten a menys població per metre quadrat. Però els problemes i les mancances són les mateixes per tothom.

A aquestes alçades és innacceptable que no es doni resposta a les nostres reivindicacions i que si se'ns en dóna, siguin excuses i promeses incomplertes. Venim fent preguntes i demanem coses lògiques, res fora de lloc, res que no creiem necessari ni ilimitat. Per aquí, per La Selva, pensem que el que està fora de límit son els espais i les aules, les nostres escoles i l'Institut.

Directament els de Sils, ho venim reclamant tot d'una manera tranquila i sense aixecar gaire enrenou. Ho hem demanat als d'un color polític, als d'un altre de diferent, a un tècnic, a un delegat, a un altre… Hem anat a una reunió, a una altre, hem esperat, hem escoltat, ens han explicat, ens fan esperar…

Potser ens haurem de plantejar començar a fer soroll. Per l'ampliació de l'escola, per l'escola nova a Sils, per l'escola promesa a Riudarenes, per dessaturar l'IES de Santa Coloma de Farnés, per demanar l'Institut a Sils i preguntar què passa amb la Llar d'Infants de Sils… Gent, què passa a la Plana de la Selva? Què passa a Sils? A Riudarenes? A Santa Coloma? I si ens movem una mica??

[@more@]

Anuncis