Altres blocs de Sils han fet ressò de la protesta, feu-hi un cop d’ull:

A Sils, com més serem més riurem!

http://eltrapasserdesils.blogspot.com

http://blogdevallcanera.blogspot.com

http://laveudesils.blogspot.com/

http://ids-pmpersils.blogspot.com/

Primer de tot: Gràcies a tots pel suport!

Avui, dia 13 de maig 2008 ha hagut una nova reunió d’AMPAs a les 19:00 h. i al Consell Comarcal on hi ha estat present el Sr. Otero, delegat d’educació, els Ajuntaments, els regidors d’educació i alcaldes i AMPAs a les 20:00 h. i la FAPAC (Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya).
 
 
Tothom ha presentat les seves posicions:
 
El delegat d’educació ha argumentat que segons la normativa vigent el transport escolar només és obligatori quan un alumne va a un centre escolar d’un altre municipi diferent al de la seva residència. També ha esmentat que educació subvencionava amb uns diners concrets aquest servei i que en principi no podia augmentar-se el pressupost. Ha esmentat també que hi ha un sistema de beques per a les famílies més necessitades.
 
El Consell Comarcal en el seu torn ha explicat que segueix en tractes amb el departament d’educació per tal d’aconseguir que aquesta aportació sigui el més gran possible i que es pugui mantenir el servei com fins ara.
 
Per part dels Ajuntaments s’ha dit que s’hauria d’adequar la normativa a l’estat actual de les coses i no carregar sobre ells una responsabilitat que correspont a d’altres administracions públiques.
 
Les AMPAs, tant de primària com de secundària i totes representants de les famílies, no hem donat el braç a torcer i ens hem negat en rodó a que els pares es facin càrrec d’aquesta despesa. Hem demanat sol·lucions definitives als legisladors i als gestors.

No estem d’acord en que els nostres Ajuntaments hagin de fer aportacions al Consell comarcal per tal d’eixugar deutes d’altres administracions. Al cap i a la fi el diners són dels nostres impostos. És un tema d’altres organismes.

El Consell Comarcal és un organ encarregat de gestionar diners que li traspassen altres organismes, per tant, està obligat a fer-ho bé i les administracions no poden retallar els diners que cedeixen per a que els gestors ho facin millor. Què es posin d’acord! Més aportació, millor gestió i control de la despesa.
 
Potser el que cal és una millora de la normativa d’ús i no pas el que volen executar ara: un filtre per "raó econòmica". Qui seguirà fent servir el servei? Qui de debó li és absolutament necessari però no li arriben els diners o qui en fa un mal ús, perquè l’utilitza com un taxi, però ho podrà pagar? (recordeu l’article de la Fina Espinosa de fa uns dies?). La criba no pot ser en cap cas econòmica, si de servei, en això estem tots d’acord. Cal una millora en la gestió i l’AMPA de Sils ho està deixant clar en totes les reunions 
 
Creiem que la solució de les beques és la millor? Primer paguem el servei i després quan l’administració pot o vol rebem els diners? És un sistema més just per tots o és més lògic reduïr el cost per l’ús dels autobusos i amb més control de places és més útil, més ecològic, més eficient i eficaç?

També estem d’acord en la revisió d’una llei dels anys ’80, obsoleta davant de la pressió urbanística i demogràfica que tenim en les nostres poblacions. Les urbanitzacions creixen i malgrat estar dins del "mateix municipi" no estan prou a prop del nucli urbà, per tant ho han de tenir en compte. És la realitat malgrat no ho vulguin ni veure ni saber. 

Ja vam tenir un ensurt i ens van colar un "gol" força gros amb el servei de menjador, quan vam eixugar el deute dels impagats d’anys anteriors i ara no estem disposats a rebre’n cap més.
 
El representant de la FAPAC ens ha donat recolzament i ha esmentat també la necessitat d’adequació dels serveis i les lleis a les realitats de les zones d’actuació: si la Plana de la Selva té una casuística especial per raó de la seva situació i la seva població, s’ha de tenir en compte. 

Esperem que si hi ha altres movilitzacions hi hagi el mateix poder de convocatòria. S’ha convocat per al proper dilluns 18 de maig una pitada i col·lapse similar al d’aquesta setmana.
 
Salutacions!
 
Junta de l’AMPA del CEIP Jacint Verdaguer de Sils
 
Anuncis