Avui hem sabut que hi ha 65 inscripcions per al nivell de P3 i que, en conseqüència, el tripliquen per al curs 2008-2009, però, oh! sorpresa! també per al 2010-2011, 2011-2012… perquè aquí, de moment, no hi ha insinuacions de fer la tant promesa nova escola…

Ens temíem que després de lliutar pel nou IES de Sils, perquè era necessari per la saturació del de Santa Coloma, el nou centre de primària passes a un segon terme i, no som endivinadors, però ja comencem a conèixer de què va el pati, ha estat així.

Però ens preguntem… què farem a l’escola? Us expliquem: Tenim un P4 que es triplica gairebé també, el P5 igual i un 1r curs de primària amb tres classes gairebé saturades, per no dir que ja estan completes: tenen 25 nens per aula, el 2n curs també, tenim altres nivells gairebé en el raser… Seguim?

I es que es barregen els porcs amb la velocitat, si se’ns permet fer un símil amb la frase castellana, què té a veure l’institut, l’escola nova i l’ampliació del Jacint Verdaguer?

Perquè és clar, deuen pensar que amb l’ampliació ja en tenim prou. Però quan es triga a fer una ampliació? Recordeu l’última vegada com va anar? A més, l’ampliació té a veure amb espais que són necessaris per l’escola tal i com la tenim ara, no per convertir una escola com aquesta en una altra de triple línia.

Què farem? No tenim espai per als nens ARA, no sabem on dinaran els nous vinguts. Ara dinen en aquell menjador que han optimitzat i vam aprovar però que no és un menjador pròpiament dit… On dinaran? A les aules?

Podem posar els nens al mig del hall d’entrada, no?

I una altra reflexió: S’ha advertit a les famílies de la tercera classe del curs de P3, tal i com es va dir que es faria, què quan la nova escola estigui iniciada passaran a formar part del nou centre? O és que amb aquest silenci es dóna per liquidat el tema? Es confirma definitivament que s’ha obviat la nova construcció? 

Volen convertir aquesta escola que, tot i les seves coses, és un bon lloc per estudiar, en una macro-escola i tots sabem el que comporta tenir un centre de més de tres línies. Podríem demanar el parer als mestres que treballen a Massanet o als pares i mares de la seva AMPA o als nens que hi assisteixen.

Després de perseguir aquesta fita durant més de 5 anys estem frustrats, molt frustrats i ens sentim molt enganyats, estem francament molt "emprenyats".

Us remetem als articles sobre el tema en aquest bloc i en d’altres de Sils com http://www.silsdelaselva.wordpress.com 

Demanem una reunió URGENT amb tots els agents implicats: Direcció del centre, representants del claustre de professors, inspecció, delegat territorial, regidor d’educació de Sils i l’Alcalde i tothom que s’hi hi vulgui afegir.

Volem solucionar aquest tema definitivament! I, està clar, ara sí, demanem la plena implicació de les famílies, la Junta de l’AMPA en som representants, però siguem francs, actuar, actuar, actuem directament 8 parelles de la totalitat de 490 que som. Així mateix, necessitem el suport de la població en general, perquè una escola és la vida d’un poble, perquè l’escola i els seus nens i nenes han dut l’Institut, on hi assisteixen els joves, i els joves són l’activitat, la renovació i l’alegria d’un municipi…

Per una escolarització digne, per un ensenyament públic, per un ambient de treball adequat per als nostres mestres, perquè el ciutadants veiem abans que passi, abans que els poders públics reaccionin, el que vindrà  i sabem que l’índex de saturació seguirà en augment. Ho hem de fer entendre i demanar solucions!

La Junta de l’AMPA indignada Frown

Anuncis