El juny anterior l’associació va arribar a termini del Projecte plurianual de “Biblioteca Escolar” en el qual hi ha abocat quantiosos esforços personals, materials i econòmics per fer-lo possible: La biblioteca disposa actualment d’aproximadament 2.300 materials, 7 ordinadors personals, impressora, mobiliari nou per als llibres (11 metres linials de prestatgeries de 2,45 m d’alçada i 4,5 metres de 1,20 m d’alçada), taula, cadira i armari per a el/la bibliotecària, 6 taules i 36 cadires per a lectors i estudiants i catifes i coixins per la zona relaxada de lectura, a més, també tenim 2 expositors per a novetats i exposició de llibres i la nova adquisició d’una pissarra digital, canó projector i ordinador portatil.

Aquest curs, a més de seguir amb les tasques habituals d’ordenació, catalogació, cura de llibres i material de l’espai, també volem provocar i participar en la dinamització de la Biblioteca.

Per aconseguir aquesta fita

 • Seguirem fent lectures de contes per als nens i nenes en l’horari de menjador que trobareu indicades en el calendari mensual de l’AMPA.
 • Es faran activitats de joc i recerca d’informació amb la pissarra digital i “caces del tresor” amb els PC de la biblioteca.
 • Se seguirà incentivant el préstec personal per a casa.
 • Durant el segon trimestre es proposaran tallers d'”Ajudants de Biblioteca”

També donarem un cop de mà a l’equip de mestres fent-nos còmplices en l’horari lectiu de la següent manera:

 • Seguirem participant en la comissió de Biblioteca aportant idees i participant, en la mesura que ens sigui possible, en tot el que se’ns proposi
 • La Junta ha aprovat un pressupost mensual per tal que puguem tenir cobertes les necessitats de manteniment i bibliografia de la Biblioteca
 • Presentant la Biblioteca classe per classe per “presentar-la” com a nucli cultural i de coneixement del Centre.
 • Editant dues petites Guies d’utilització on s’expliqui breu i concissament les mínimes informacions útils per poder trobar el que calgui i les normes de comportament i préstec

El motiu principal de la “presentació” de la Biblioteca és per “anar a cercar” al lector i usuari de l’espai. El mestre no “fa anar” als nens i nenes per treballar, és la biblioteca qui “els convida” a accedir a la biblioteca per cercar coneixement i estudiar amb el seu mestre o tutora d’una manera diferent a com ho fan a l’aula.

En la visita es “regalarà” a la classe cartells amb informació de com estan classificats els llibres i materials de coneixements i de com ho estan els d’imaginació. També les guies d’usuari i, si s’escau, uns pocs volums sobre la temàtica a tractar aquest trimestre.

També cal tenir present que la pissarra digital acabada d’estrenar ja s’està utilitzant des dels primers dies!

Manifesto IFLA/Unesco – La biblioteca escolar en el context de l’ensenyament i de l’aprenentatge per a tothom

La biblioteca escolar proporciona informació i idees que són fonamentals per tal de reeixir en la societat contemporània, basada en la informació i el coneixement. La biblioteca escolar dota els estudiants amb les eines que els permetran d’aprendre al llarg de tota la seva vida i desenvolupar la seva imaginació, fent possible així que esdevinguin ciutadans responsables. Entreu i llegiu-lo >>

Què es fa a la biblioteca, què pots fer a i per la biblioteca?

Sabeu què l’escola presenta un projecte de renovació pedagògica al Departament d’Educació per a la biblioteca?

 • Gener 2007 – Notícies !! El Departament no ha escollit el projecte, però pel sol fet de presentar-lo per segona vegada ha concedit un ajut a l’escola de 2.500 € que el centre està començant a invertir en llibres de consulta.
 • L’AMPA per la seva part inverteix el pressupost d’aquest any en mobiliari i ja ha muntat les prestatgeries noves (en total 15!!), una taula i cadira per la bibliotecaria, un book de calaixos i noves catifes per la zona de lectura relaxada. Dins d’aquest mobiliari s’han inclòs prestatgeries baixetes i assequibles per als més petits a la zona de lectura.

Explica’ns un conte!

 • Estem cercant pares i mares, avis i àvies voluntaris que vulguin participar amb nosaltres llegint o narrant un conte de tant en tant. Com quan ho fas amb els nens de casa, només que amb més orelles escoltant-te… Anima’t i envia’ns un correu. Veuràs que satisfactori és.

Notícies de la biblioteca

 • A la biblioteca es fan moltes activitats diferents: els més petits, els de pàrvuls, van durant el més a escoltar contes, teniu al calendari mensual quins migdies els porten a sentir-los. Després tenen una estoneta per seure o estirar-se a les catifes per tafanejar els llibres de la seva edat fins l’hora de rentar mans i entrar a classe de la tarda (així, si voleu, podeu decidir deixar a dinar els infants aquell dia).
 • Els més grans tenen Taller de lectura i Lectura de Mites, Contes o Llegendes, depenent de l’època de l’any en què ens trobem.
 • També tenim les taules i la zona de deures molt utilitzada pels de cicle superior per repassar o avançar tasques o fer treball de grup.
 • Fem servei de prèstec des de primer curs i els nens i nenes ja tenen prou assumides les normes de la biblioteca per a tal ús, saben quants dies poden tenir-los, com renovar el terminis i com retornar-los. La gran majoria són molt bons usuaris!!
 • Per cert, l’estadística de prèstec i el nivell de lectura a aquestes alçades és realment espectacular!

Contes, narracions, mites, històries…

Us penjarem el que anem llegim a la biblio, va algun d’ells:

Anuncis