HÀBITS D’HIGIENE CORPORAL

Els nostres alumnes de cicle superior aquest any han rebut una sessió sobre hàbits d’higiene corporal, per una professional de la salut, amb l’objectiu que assumeixin de manera autònoma la responsabilitat i cura d’ells mateixos.

Fora bo que des de casa donéssim suport a tot allò que també es fa des de l’escola: l’autonomia és un bé per als nostres fills i filles.

Els punts sobre els que s’ha incidit han estat els següents:

  1. Dutxar-se cada dia: els microbis de la pell fan fermentar la suor i hem d’ajudar al cos a retirar cèl.lules mortes, pols i suor.

  1. Rentar-se bé les mans: abans de menjar o tocar ferides, i després d’anar al WC, sonar-se el nas, tossir o esternudar.

  1. Cuidar-se els peus: canviar-se el calçat i el mitjó cada dia, fer servir mitjons de fil o cotó, assecar bé entre els dits, posar talc entre les ungles i dur les ungles ben tallades.

  1. Tenir cura de les orelles: la cera actua de protector, lubrifica la pell i evita infeccions. Per netejar les orelles evitarem els bastonets, és millor utilitzar el dit petit al dutxar-nos.

  1. Si estàs refredat:utilitza un mocador i sona’t sovint. Tapa’t la boca amb la mà per evitar la transmissió de microbis.

  1. Quan anem al wàter: hem de netejar-nos de davant cap enrera i rentar-nos bé les mans.

  1. Rentar-se els cabells regularment: el cabell és un casc protector natural pel crani. El pèl segrega una substància greixosa sobre la que s’adhereixen les partícules de pols i l’ofeguen. El cabell s’ha de rentar un o dos cops per setmana.

  1. Practica esport regularment: així descansaràs la vista i et sentiràs millor.

  1. Dormir de 8 a 10 hores: les teves neurones ho agrairan! Descansa del soroll fent estones de silenci.

Anuncis