Dilluns 12, l’ampa assistirà a la concentració que es farà a l’ajuntament a les 19h. en defensa de la immersió lingüística.

 

La pressió política i partidista d’aquells que tenen interès en dividir la societat Catalana ha sorgit efecte. Hem rebut un atac frontal al nostre model d’immersió lingüística del sistema educatiu, i que fa 30 anys que s’aplica a Catalunya, a través d’unes sentències més polítiques que jurídiques que no tenen sentit perquè fins ara, a Catalunya no ha existit cap conflicte lingüístic ni social a causa de l’ús del català als centres educatius. Aquest model ha facilitat la cohesió social i ha servit per lluitar contra la dualització a l’escola per raons lingüístiques (evitant segregacions com al País Basc).
Els nostres joves quan acaben l’ESO tenen el domini de 3 llengües amb la riquesa que això comporta i la facilitat d’accés a una altra llengua més. A més, Catalunya té un nivell de comprensió lectora en castellà superior al de moltes comunitats plurilíngües.
Però aquest model va més enllà de la millora en les competències lingüístiques i trencar-lo “pot derivar en conseqüències nefastes per a l’educació del nostre país com la segregació escolar, la fractura social i, fins i tot, la xenofòbia”².

L’Ampa Jacint Verdaguer ha decidit adherir-se al manifest de Som escola.cat i a mobilitzar-se en defensa de la immersió lingüística a l’escola  i  us demanem que també ho feu vosaltres a nivell particular. Les concentracions es faran el dilluns a les 19h hores davant dels ajuntaments. Us hi esperem!

Anuncis